B&B Bouw Data Combinatie bv is een onafhankelijk advies- en research bureau voor alle aan de bouw verwante bedrijven.
Wij zijn gespecialiseerd in het adviseren en begeleiden van digitale innovatie in de bouw.

We zullen ons even voorstellen.

We zijn een bedrijf gevestigd In Maastricht dat zich toelegt op BIM (in de bouw) in de breedste zin van het woord. We helpen bedrijven bij het starten met BIM, we maken producties in BIM (BIM-modellen), en we begeleiden BIM-processen. Dat laatste doen we van het prille begin tot en met de oplevering, en zelfs verder. We maken voorstellen hoe er ook beheer & onderhoud met behulp van BIM kan worden gedaan.

We zijn permanent op zoek naar de beste software waarmee het BIM-proces kan worden gedaan, ook evalueren we de processen zelf want immers BIM is niet alleen software, het Is ook de manier van samenwerken.

Doordat we onafhankelijk van softwareleveranciers werken, kunnen we voor elke afzonderlijke situatie de beste toepassingen kiezen, dit op basis van onze ervaringen en het eindeloos testen ervan.

De mensen bij Bouw Data Combinatie putten daarnaast uit een jarenlange ervaring op bouwkundig vlak, en zijn sinds 2004 al met intelligente 3D-modellen bezig.

We zijn van mening dat BIM puur een vervolg op de huidige bouwprocessen is. BIM is niet zo bijzonder als veel mensen beweren. Wel is het zo dat er veel afspraken moeten worden gemaakt hoe je samenwerkt. BIM is een proces met behulp van intelligente modellen en software die enorm kostenbesparend kan werken. Dit doordat:

– Bouwfouten in het virtuele model worden opgelost in plaats van op de bouwplaats.

– De hoeveelheden van diverse bouwmaterialen in het 30 model vast staan.

– De verschillende bouw disciplines voordat de eerste steen wordt gelegd op elkaar zijn afgestemd.

– Bij grotere maar ook kleine projecten de bouw gesimuleerd, en bij uitvoering gecontroleerd kan worden.

– Beheer en onderhoud veel effectiever kan worden georganiseerd.

Op dit moment zijn we ondermeer betrokken bij Nieuw Hoog Catharijne. We coördineren alle verschillende BIM-georganiseerde bouwtrajecten, en verzorgen de productie van BIM-modellen van de boven het winkelcentrum gelegen kantoorcomplexen.

B&B Bouw Data Combinatie evalueert, vergelijkt en test permanent het huidige aanbod aan software m.b.t. BIM voor ontwerp,(ver) bouwvoorbereiding, uitvoering
en (gebouw) beheer & onderhoud zodat we voor iedere situatie maatwerk kunnen leveren.