INFO

We zijn een bedrijf gevestigd In Maastricht dat zich toelegt op BIM (in de bouw) in de breedste zin van het woord. We helpen bedrijven bij het starten met BIM, we maken producties in BIM (BIM-modellen), en we begeleiden BIM-processen. Dat laatste doen we van het prille begin tot en met de oplevering, en zelfs verder. We maken voorstellen hoe er ook beheer & onderhoud met behulp van BIM kan worden gedaan.

We zijn permanent op zoek naar de beste software waarmee het BIM-proces kan worden gedaan, ook evalueren we de processen zelf want immers BIM is niet alleen software, het Is ook de manier van samenwerken.

Doordat we onafhankelijk van softwareleveranciers werken, kunnen we voor elke afzonderlijke situatie de beste toepassingen kiezen, dit op basis van onze ervaringen en het eindeloos testen ervan.

BIMmen doen we sinds 2004, en daarvoor met behulp van CAD vanaf 1991.

We zijn van mening dat BIM puur een evolutie van de voorgaande generaties CAD-software is. BIM is niet zo bijzonder als veel mensen beweren. Wel is het zo dat er veel afspraken moeten worden gemaakt hoe je samenwerkt.

Op dit moment zijn we onder meer betrokken bij Hoog Catharijne te Utrecht (NL), Winkelcentrum Alexandrium Rotterdam (NL) en de Biostoom Centrale te Beringen (B). Daarnaast geven we regelmatig trainingen (BIM-Basis, Trimble Connect, Simplebim) en zijn we de trotse resellers van Navistools (Codemill Finland) en Simplebim (Datacubist Finland).

Dit alles doen we vanuit ons kantoor in het ENCI-gebouw op de 1e verdieping (eerste 6 ramen rechts op de foto), en ja, het uitzicht op de Maas die aan het gebouw voorbij stroomt werkt zeker inspirerend!

BBBDC Lage Kanaaldijk 115 6212NA Maastricht

CONTACT

BBBDC is gevestigd in het ENCI-gebouw  te Maastricht.

Lage Kanaaldijk 115
6212 NA Maastricht
+31 (0)43 241 000 3
info@bbbdc.nl

 

 

MISSION

We zijn B & B Bouw Data Combinatie gestart in de overtuiging dat we de bouwsector kunnen stimuleren en enthousiasmeren om met behulp van BIM te gaan werken. De tijden zijn veranderd, alles om ons heen veranderd. De ontwikkelingen gaan snel, door de smartphones, en andere mobile devices zijn we overal op elk moment verbonden met elkaar en de digitale samenleving. Informatie is handig en nuttig om te gebruiken bij (in ons geval) de (ver)bouwprocessen waar we mee bezig zijn.

In de toekomst zal IoT, Internet of Things en predictive maintenance een grote rol gaan spelen in woningen, kantoren, eigenlijk in ieder bouwwerk. IoT, biedt doordat steeds meer objecten gekoppeld worden aan internet meer en meer mogelijkheden om o.a. voorspellend met beheer & onderhoud om te gaan (predictive maintenance) . Het BIM-model kan hierin deze ontwikkelingen in goede banen leiden als "drager" van al deze data en haar koppelingen.
Ook biedt AG (Augumented Reality) zeer veel mogelijkheden in de bouw.

BBBDC blijft dit soort ontwikkelingen op de voet volgen en doet ook onderzoek naar de mogelijkheden.

PROJECTEN

Ga hier naar recente projecten >>>

Projecten uit het verleden

Nieuwe de la Mar Theaters Amsterdam
Joop van den Ende Theater Zuidas Amsterdam
Circustheater Scheveningen, Beatrixtheater Utrecht
Theater Oberhausen Duitsland
Mogador Theater Paris
Diverse Interieurontwerpen voor Winkel-, Praktijk-, Horeca- en Kantoorpanden
Interieur Publieksruimten Stadskantoor Gemeente Maastricht
Movedesk Entree Stadhuis Maastricht
Nieuwbouw diverse basisscholen (Maastricht, Amsterdam, Den Bosch)
Nieuwbouw Kindercluster Leidsche Rijn
Nieuwbouw 50 appartementen Roermond
Nieuwbouw woningbouw Hazendans Maastricht
Nieuw- en verbouw diverse Gezinsvervangende Tehuizen Limburg
Nieuw- en verbouw diverse Peuterspeelzalen
Nieuw- en verbouw diverse Kinderdagverblijven
Nieuw- en verbouw diverse Particuliere Woningen
Nieuwbouw Volkstuincomplex Maastricht
Verbouwingen/Uitbreidingen diverse basisscholen
Interieur Sociale Dienst Maastricht
Diverse verbouwingen Utiliteitsbouw

Bovenstaande opsomming is gerealiseerd bij:
BBBDC
- Wim van den Bergh Architect
- FrenckenScholl Architecten Maastricht
- BRV/BBBDC
- Arno Meijs Architecten | AMA-Groep
- (Projecten AMA, deels i.s.m. Jo Coenen & Co)
- De Gregorio & Partners, Tongeren Maastricht

 

Expertise

BBBDC hecht veel belang aan het onderzoeken van de (nieuwe) mogelijkheden van BIM. We ondersteunen onderzoek buiten ons bureau, maar ook zijn we zelf voortdurend bezig met o.m. vergelijken en testen van BIM-applicaties.

En daarnaast vertellen we ook over onze ervaringen en inzichten. Dit doen we in het onderwijs, bij bedrijven of op (BIM)-bijeenkomsten.

BBBDC Bouwkunde

BBBDC is inzetbaar als volwaardig bouwkundig partner binnen een ontwerp- of uitvoeringstraject. We tekenen en modelleren bouwkundig, maar ook kunnen we alle voorkomende bouwkundige taken die zich in een bouwproject voor doen zonder problemen aan.

Bouwkundige Engineering

As Build Dossier

BBBDC BIM

We zijn in 2012 BBBDC begonnen met BIM als ons specialisme. We hadden reeds 20 jaar ervaring in de bouwkundige sector; het uitwerken en begeleiden van (ver)-nieuwbouw projecten. 3D-CAD vanaf 1991 en BIMmen vanaf 2004. 

Globaal zijn onze BIM-mende activiteiten op te delen in 3 categorieën:

BIM-Advies

BIM-Management

BIM-Implementatie