Scherm­afbeelding 2023-02-19 om 21.14.52

Alexandrium Rotterdam

Vanaf 2018 begeleiden we het BIM-proces voor de refurbishment van winkelcentrum Alexandrium te Rotterdam. de betrokken partijen zijn onder aanvoering van CIE Architecten van start gegaan. Constructie door Van Rossum Ingenieurs, techniek door Techniplan. Bij de uitvoering zijn momenteel betrokken als (hoofd)aannemer Akor en ULC.

Voor dit project is het Klepierre BIM-protocol volledig herschreven o.b.v. wat we hebben geleerd bij de BIM-processen van Hoog Catharijne (Klepierre).CIE-Assist heeft op basis hiervan een BIM-Afspraken-Document gemaakt. Tijdens de uitvoering is er gewerkt met een BEP (BIM Execution Plan) van de aannemer.

Aan het begin hebben we gezamenlijk gewerkt aan een BIM-Protocol, en zijn de modellen centraal opgeslagen op een BIMserver (3D Filesharelocatie).

Er worden model-validaties en clashcontroles uitgevoerd.

Vanaf de uitvoeringsfase wordt het BIM-management gedaan door Akor aannemer . BBBDC  monitort vanaf dat moment het gehele proces. Dat laatste doen we om te bewaken dat de modellen bij oplevering ook te gebruiken zijn voor Onderhoud & Beheer.

Vanaf het begin kennen we de volgende werkzaamheden:
- Gezamenlijk opstellen BIM-protocol
- Modelvalidatie en clashcontrole van de modellen
- Issueverwerking
- Bijhouden BIMserver

Scherm­afbeelding 2023-02-19 om 21.38.51