simplebim_logo_valk

Simplebim is de enige tool die ruwe IFC-data uit alle bouwapplicaties omzet naar waardevolle informatie

DC_mockup05

Simplebim is Open BIM-software van de Finse ontwikkelaar Datacubist die data uit ruwe IFC-modellen kan omzetten naar waardevolle informatie. Simplebim is de enige tool voor het eenvoudig, schaalbaar en slim beheren van BIM- datasets waarbij het niet uitmaakt wie de data heeft gemaakt, met welke applicatie, of voor welke discipline. Met Simplebim kun je IFC-bestanden eenvoudig opschonen, elementen of groepen verwijderen en parameters wijzigen of toevoegen. Maar de software kan ook overbodige data verwijderen, automatiseren met Excel, en levels aanmaken of samenvoegen. Simplebim is dus ideaal voor iedereen die BIM-data gebruikt en beheert.

SIMPEL

Bedrijven krijgen regelmatig te maken met IFC-modellen met foute, overbodige of onvolledige informatie. Simplebim corrigeert en stroomlijnt deze onbewerkte IFC-data dusdanig dat (interne) workflows zonder obstakels gebruik maken van een ‘geresette’ IFC. Deze taak kan handmatig worden gedaan of Simplebim kan dit geautomatiseerd uitvoeren met behulp van te lezen Excel-templates.

DC_mockup03
DC_mockup04b

SCHAALBAAR

Simplebim is beschikbaar voor één user op meerdere devices, maar kan ook grootschalig worden gebruikt voor het beheer van alle BIM-data van honderden projecten en tienduizenden modellen. Grote bouwbedrijven gebruiken Simplebim voor het opschonen, standaardiseren en verrijken van modellen voor bijvoorbeeld productie. De data wordt verder gedeeld met downstream-applicaties en gebruikt in IFC- of Excel-formaat.

SLIM

Simplebim zorgt ervoor dat je moeiteloos kunt samenwerken door meerdere BIM-modellen samen te voegen tot één geharmoniseerde versie. Coördineer het werk van meerdere disciplines en minimaliseer de discrepanties tussen die disciplines. Simplebim kan ook data uitwisselen van apparatuur voor locatieonderzoek, software voor het afnemen van hoeveelheden of voor energieanalyse uit BIM-modellen.

Simplebim_01-1-720x557

BIM-data visualiseren of exporteren voor gebruik met IFC was nog nooit zo simpel

DC_mockup7

TEMPLATES

Simplebim kan onbewerkte IFC-data corrigeren en stroomlijnen, zodat (interne) workflows zonder obstakels gebruik maken van een ‘geresette’ IFC. Bedrijven kunnen dit handmatig in de applicatie doen, maar Simplebim kan dit proces ook automatiseren met behulp van Excel-templates. Simplebim is dan ook bij uitstek geschikt voor iedereen die BIM-data gebruikt en beheert, zoals architecten, constructeurs en installatie-adviseurs.

BIMSHEET

Bimsheet is een belangrijke en veelgebruikte module binnen Simplebim. BIM-data van en naar Excel importeren en exporteren kan eenvoudig met Bimsheet door BIM-data met drag-and-drop uit IFC-modellen te exporteren naar Excel. De Bimsheet wordt dan automatisch ingevuld met modeldata. Visualiseer en controleer berekeningen en resultaten in het model door op een cel uit je berekening te klikken. Importeer data vanuit Excel naar BIM, dan voegt Simplebim de data met Bimsheet samen met je model.

Lees verder: Simplebim Bimsheet

ExportDataFromBIMtoExcel_medium

Simplebim tarieven

Single User licentie

€960

Maximaal één gebruiker op meerdere computers

Network Rental licentie

€1.500

Meerdere gebruikers kunnen werken met Simplebim

Enterprise licentie

Maatwerk

Voor veel gebruikers op meerdere computers

Bedrijven die vertrouwen op Simplebim

Nieuws over Simplebim

Simplebim verrijkt IFC-data en verbetert BIM-processen

Door gerardvanbooma | juni 10, 2024

Bedrijven in de bouwsector werken regelmatig met IFC-modellen die verkeerde, overbodige, of onvolledige informatie bevatten. De Finse leverancier Datacubist heeft daarom met Simplebim al sinds 2009 software die ruwe IFC-modellen, ongeacht de applicatie waarmee het bestand is gemaakt, omzet naar consistente informatie en waardevolle datasets. Simplebim kan dus worden gebruikt voor het bewerken, manipuleren, organiseren […]

BAM België over de belangrijkste gebruiksscenario’s van Simplebim

Door gerardvanbooma | november 3, 2023

BAM België is één van de grootste bouwbedrijven in de Benelux. Het is onderdeel van Koninklijke BAM Groep en bestaat uit Kairos (ontwikkeling), Bam Interbuild (bouw), Bam FM (onderhoud), en richt zich op nieuwbouw en renovatie binnen de private en publieke sector, maar ook binnen de woon- en zorgsector. Martine Deloz is Digital Construction Manager […]

Simplebim 10 zorgt voor een revolutie in het bewerken van BIM-data

Door gerardvanbooma | maart 28, 2023

De Finse ontwikkelaar Datacubist Oy heeft Simplebim 10 gelanceerd. Deze nieuwste versie van de software zorgt voor een revolutie in het beheer van BIM-data. De technologie van Simplebim wordt op grote schaal gebruikt door bouwbedrijven, BIM-managers, architecten en structurele en ontwerpingenieurs. opent nieuwe manieren om gegevens in IFC-bestanden te gebruiken om bijvoorbeeld betere productieplanning en […]

Contact

Met vragen over Simplebim of voor een demo kun je contact opnemen met BBBDC.

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam